söndag, april 13, 2008

Det händer saker...

Nu är det ett tag sen vi uppdaterade bloggen, och det har hänt en del den sista tiden.

- Vi har ritat om planlösningen lite, förstorat köksdelen och tvättstugan, fixat dit en schysst trapplösning, bytt fönster i lilla toaletten till betongglas m m.

- Vi har planterat murgröna och humle (donerad av familjen i Sturefors) i vår kofålla. Kommer bli så snyggt när de växer till sig och klättrar på staketet där inne!

- Vi har ärvt ett cafébord och två stolar av Mickes bror, och placerat på tomten. Härligt! Nu kan vi sitta där och bara njuta av våren!

- Vi har beställt ett dass/förråd som vi hoppas kommer inom ett par veckor. Det var vår goda granne Fredrik som sett en annons i tidningen och tipsade oss. Tyvärr var just det redan sålt, men vi åkte och kikade och beställde ett nytt. Jättefint var det! Ska måla det i svart Falufärg och har redan stora planer på hur det ska inredas.

- Vi har haft ett nytt möte med byggar-Lasse, och gått igenom våra nya ritningar. Pratat Epoxylackat golv, dubbelpipig skorsten och placering av centraldammsugare bland annat. I slutet av april är det planerat ett byggmöte med kommunen, och sen i början av maj kommer bygget igång på riktigt. Vi har även skrivit ett sista datum för inflyttning, nämligen den 1 oktober. Lite roligt, eftersom det då är exakt fyra år sen vi flyttade till ön.

- Vi har valt färg på våra Elite Extreme-fönster. Var på Snicken och valde mellan två olika gråa nyanser, hade i stort sett valt den mörkgrå tills vi kom ut i dagsljuset och jämförde mot deras vita fasad. Det fick bli den ljusare. Tror det blir snyggt ihop med lite mörkare dörrar och vårt grå växthus.

- Vi har rensat ut ett hål i buskaget för infart till den blivande carporten. Har dessutom släpat iväg allt ris till mitten av huset för att vid passande tillfälle tända en liten majbrasa.

Inga kommentarer: